B&I vroeger gebouw 20 (2)

Cache 1

Goed gedaan! Je hebt Cache 1 gevonden!

Wist je dat het Bouw & Infra Park voorheen diende als de George Frederik Kazerne? Harderwijk was vroeger namelijk een echte garnizoensstad (een stad van militair belang) en wilde in de jaren ’20 meer troepen in de omgeving gelegerd hebben.

Pas toen de spanningen tijdens de jaren ’30 erg opliepen, besloot de gemeente om een artillerieregiment op te richten. Ook was gebouw 20, zoals we het nú kennen als congrescentrum, onderdeel van de kazerne. In de jaren ’30 stonden aan de achterzijde van dit gebouw, nu bekend als onze evenementenhal, paarden gestald. De kazerne was nog niet afgebouwd toen de oorlog uitbrak. Onder leiding van de Duitsers werd de kazerne voltooid en deze ruimte gebruikt als garage, waar legervoertuigen gerepareerd werden. (Bron: Jeoudekazernenu)

Het gebouw wordt dus nu gebruikt als zakelijk congrescentrum, ontmoetingsplek en is dé plek om kennis uit te wisselen. Van een congres, bijeenkomst, evenement tot een bedrijfsfestival. Bíjna alles is mogelijk!

Beweegopdracht:
Een rondje om gebouw 20 is ongeveer 300 meter. Usian Bolt doet hier 31.97 seconden over. Het wereldrecord staat op 30.81 seconden en is gelopen door de Zuid-Afrikaanse atleet Wayde van Niekerk. Hoe snel loop jij deze 300 meter?

‘Lunchbreak’ route (15-20 min.):
Navigeer van dit punt naar ‘Cache 2’. Daar krijg je de volgende locatie of ben je weer aan het begin van je route.

Vergeet niet een toffe foto/video te maken en Bouw & Infra Park te taggen op Facebook en Instagram (@bouwinfrapark). Gebruik de #bouwinfrapark, #bicaching, #gezondactief of #gaharderwijk.