Gebouw140

Cache 4

Hoppa! Cache 4 in the pocket!

Beweegopdracht:

De trap voor de ingang van het Kioskafé heeft 6 treden. Wanneer je deze trap 1 keer op en af loopt heb je ongeveer 1 calorie verbrand. Loop deze trap 15 keer op en af en verbrand hiermee 15 calorieën, dit staat gelijk aan één dropje. Ben jij een echte die hard? Beklim dan op deze trap 1 van de volgende torens:

Dit is het Kioskafé. In dit pand bevinden zich onderwijsruimten van het SOMA college. Op de eerste verdieping is een ontmoetingsruimte gecreëerd voor de studenten, waar ze ’s avonds kunnen ontspannen. Met o.a. een voetbal- en biljarttafel en dartborden. Verder kunnen de studenten van het SOMA college, maar ook de parkgasten, genieten van het eten uit het restaurant. Speciaal voor de studenten is naast het restaurant een loungeroom geplaatst. Erg toepasselijk, want vroeger werd dit pand ook gebruikt als eetruimte. Als je vanuit het pand naar buiten kijkt, was na 1954 een groot zwembad aangelegd. De militairen konden in hun vrije tijd dus lekker een duik nemen. Kun je het je voorstellen dat hier een zwembad gevestigd was? Het grasveld tussen de eetzaal en het stafgebouw is weggegraven en een examenterrein geworden. Komend jaar zullen er veel veranderingen plaatsvinden in gebouw 140, de binnenruimtes worden namelijk gemoderniseerd!

TypeAantal tredenDeze trap op en afVerbrande calorieën
Flat van 10 verdiepingen12020 keer20 calorieën
Toekantoren Van der Valk in Harderwijk*22637 keer + 4 treden37,7 calorieën
Domtoren in Utrecht46577 keer + 3 treden77,5 calorieën
Eifeltoren in Parijs1665277 keer + 3 treden277,5 calorieën

*Deze uitkijktoren is op loopafstand en geeft een geweldig uitzicht over Harderwijk. Klik hier voor de locatie van de uitkijktoren: Toekantoren Van der Valk Harderwijk – Google Maps

‘Lunchbreak’ route (15-20 min.):

Navigeer naar ‘Cache 5’. Daar krijg je de volgende locatie of ben je weer aan het begin van je route.
Vergeet niet een toffe foto/video te maken en Bouw & Infra Park te taggen op Facebook en Instagram (@bouwinfrapark). Gebruik de #bouwinfrapark, #bicaching, #gezondactief of #gaharderwijk.