Cache 3 Metselwerk.JPG

Cache 3

Welkom bij Cache 3!

Wat een prachtig kunstwerk vind je niet?
Dit heeft alles te maken met dé Nationale Wedstrijd in Metselen met Bakstenen dat elk jaar weer opnieuw plaatsvindt.

 In 2008 heeft de 56e editie hier in Harderwijk plaatsgevonden. 75 Jonge Nederlandse metselaars gingen de strijd aan. Het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB), is de initiatiefnemer van deze wedstrijden. Het thema van 2008 te Harderwijk was ‘Drie ‘Poorten’ van twaalf muurtjes’. Winnaars van deze editie waren: Bjorn Lubbers, winnaar nationale voegwedstrijden, met als wisselprijs ‘De Zilveren Voegspijker’ en Francisco Nieuwenhuis, winnaar nationale metselwedstrijden, met als wisselprijs ‘De Zilveren Troffel’.

Bijzonder is dat de finalewerkstukken van deze wedstrijden blijven bestaan, zoals je kan zien. Op deze manier is Nederland in heel wat jaren tijd verrijkt met allerhande zitelementen, keermuren, zonnewijzers en tuinmuurtjes. Een mooie plek om een paar oefeningen te doen, vind je niet?

Beweegopdracht:
Metselen is en blijft handenarbeid. Een metselaar dient dus fysiek in orde te zijn om het beroep te kunnen beoefenen. De been-, arm- en rompspieren moeten daarom goed getraind worden. De burpee is een oefening die daar goed bij past. Doe deze oefening 10 keer.

 

 

 

 

‘Lunchbreak’ route (15-20 min.):

Navigeer naar ‘Cache 4’. Daar krijg je de volgende locatie of ben je weer aan het begin van je route.

Vergeet niet een toffe foto/video te maken en Bouw & Infra Park te taggen op Facebook en Instagram (@bouwinfrapark). Gebruik de #bouwinfrapark, #bicaching, #gezondactief of #gaharderwijk.