03 juli
webheader

Van gast naar huurder; Van Gelder vestigt zich op het Bouw & Infra Park

Per 1 juni 2024 heeft Van Gelder hun nieuwe kantoor betrokken in gebouw 80 op de eerste verdieping van het Bouw & Infra Park. Van Gelder is dé full-service infrapartner voor Nederland, gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van boven- en ondergrondse infra-oplossingen en het beheren en onderhouden van infrastructuren.

Van Gelder is dé full-service infrapartner voor Nederland. Met hun infra-oplossingen dragen zij bij aan de slimme, duurzame en veilige openbare ruimte van de toekomst. Van Gelder is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van boven- en ondergrondse infra-oplossingen en het beheren en onderhouden van infrastructuren. Zij hebben alle expertise in huis om landelijk grote en kleine, eenvoudige en complexe projecten te realiseren. Dit doen ze met ruim 1.750 gedreven collega’s voor en met bedrijven en overheden in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nijkerk.

In de ruim 100 jaar dat Van Gelder bestaat, zijn Nederland en de infrasector sterk veranderd. De infrastructurele vraagstukken zijn groter en complexer. Het klimaat verandert en de energiebehoefte stijgt. Nederlanders zijn mobieler dan ooit en willen altijd en overal met elkaar in verbinding zijn. Met hun data gedreven en integrale aanpak én de expertise van hun collega’s draagt Van Gelder bij aan het oplossen van deze complexe uitdagingen. Zo maken zij de energietransitie mogelijk, houden ze Nederland bereikbaar, creëren ze een prettige en veilige leefomgeving, maken ze veilig vervoer over weg en rail mogelijk en brengen ze Nederland in verbinding. En ook zij willen dit op een zo duurzaam mogelijke manier doen. Daarom investeert het bedrijf bijvoorbeeld veel in emissievrij materieel.

De afgelopen jaren is Van Gelder sterk gegroeid. Alleen in de laatste 4 jaar kregen zij er al ruim 300 collega’s bij. Het is daarom nodig om ook in hun mensen te investeren. Van Gelder wil een bedrijf zijn waar het fijn (mee) werken is. En waar iedereen voldoende opleidings- en doorgroeimogelijkheden krijgt. De groei die het bedrijf doormaakt, is ook nodig om te kunnen blijven investeren in duurzaamheid en werkgeluk. En om dit te kunnen doen, moet Van Gelder ook continu blijven verbeteren. Zij willen zo efficiënt mogelijk samenwerken binnen alle bedrijven van de Van Gelder Groep. Dit betekent dat ze zoveel mogelijk op eenzelfde manier werken en dezelfde systemen gebruiken. En dat ze die systemen goed inrichten, zodat er bijvoorbeeld minder administratieve handelingen nodig zijn waardoor collega’s zich meer kunnen focussen op hun kerntaken.

Het team Van Gelder United moet deze transitie mogelijk maken. Op het Bouw & Infra Park werkt het team samen met adviseurs en softwareleveranciers aan het verenigen van de werkwijzen en systemen binnen de Van Gelder Groep en het efficiënter maken van hun organisatie. Hierbij worden velen collega’s uit het hele land gevraagd om mee te denken over specifieke onderwerpen. Het kantoor op het Bouw & Infra Park is bij uitstek een geschikte, centrale locatie en inspirerende omgeving die hun projectorganisatie optimaal kan faciliteren.